Γυναικολογία

scroll

Συμβουλές για γυναικολογικά θέματα, αντισύλληψη, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

και γυναικολογικές παθήσεις

ΕΤΗΣΙΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Είναι σημαντικό να μην αμελείτε τον ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο αφού αποτελεί μια σημαντική πτυχή για τη διασφάλιση της υγείας σας, καθώς προστατεύει τον γυναικείο οργανισμό και εντοπίζει ασθένειες, οι οποίες μπορεί να μην έχουν ακόμα εκδηλωθεί.

ΥΠΕΡΗΧΟΣ

Ο γυναικολογικός υπέρηχος είναι μία ανώδυνη, μη επεμβατική, απεικονιστική εξέταση, η οποία λειτουργεί με τη βοήθεια ενός ειδικού προγράμματος στον υπολογιστή που στέλνει ηχητικά κύματα, τα οποία αναλύονται στην εικόνα μιας οθόνης.

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

Η επέκταση του προσδόκιμου της ζωής τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει στο να περνούν πολλές γυναίκες ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους, μετά την εμμηνόπαυση.

ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η εξέταση Παπανικολάου είναι ο συχνότερος τρόπος προληπτικού ελέγχου κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Μπορείτε να προγραμματίσετε να κάνετε ένα τεστ Παπ, τόσο μέσα στα πλαίσια του ετήσιου γυναικολογικού σας ελέγχου, όσο και μεμονωμένα.

ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ

Πολυκυστικές ωοθήκες ονομάζονται εκείνες που περιέχουν πολλές μικρές κύστεις, οι οποίες εντοπίζονται τις πιο πολλές φορές ακριβώς κάτω από την επιφάνεια της ωοθήκης και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξεπερνούν σε μέγεθος τα 8 χιλιοστά.

ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ

Ο ρόλος της υστεροσκόπησης και της λαπαροσκόπησης στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, τη διάγνωση αλλά και τη θεραπεία της υπογονιμότητας είναι πολύ σημαντικός.

ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ

Η κολποσκόπηση είναι η επισκόπηση του κατώτερου γεννητικού συστήματος της γυναίκας με τη χρήση του ειδικού κολποσκοπίου.

Το κολποσκόπιο είναι μικροσκόπιο χαμηλής ισχύος, που παρέχει πολύ δυνατό φωτισμό και πολλαπλές μεγεθύνσεις.

ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗ

Η ενδομητρίωση συμβαίνει όταν ο ιστός που φυσιολογικά επενδύει το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας (ενδομήτριο) αποκολλάται μαζί με το αίμα της εμμήνου ρύσης και αναπτύσσεται έξω από αυτήν.

Επικοινωνία

Ιατρείο | +30 2103818574

Κινητό  |+30 6974840828

Εμμ. Μπενάκη 69A, Αθήνα

© 2018 All Rights Reserved

Proudly created with