Μαιευτική

scroll

Η μαιευτική είναι ένα επάγγελμα που ανήκει στις ιατρικές επιστήμες και ασχολείται με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία, συμπεριλαμβανομένης και της φροντίδας του νεογνού.

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ

Από τα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης, η έλευση αυτής της στιγμής κυριαρχεί στη σκέψη της γυναίκας. Η στιγμή του τοκετού αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο και την φυσιολογική εξέλιξη κάθε εγκυμοσύνης.

ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΚΥΗΣΗΣ

Το υπερηχογράφημα κύησης αποτελεί στην ουσία την πρώτη εικόνα για το μωρό σας, αλλά πολύ περισσότερο χρησιμεύει ώστε να δοθεί η επιβεβαίωση από τον ιατρό σας ότι όλα βαίνουν καλώς στην εγκυμοσύνη σας.

ΚΥΗΣΕΙΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Ως κυήσεις υψηλού κινδύνουχαρακτηρίζονται οι εγκυμοσύνες στις οποίες παρουσιάζεται μεγαλύτερος κίνδυνος είτε για τη μητέρα, είτε για το έμβρυο σε σχέση με εκείνες που έχουν μια φυσιολογική εξέλιξη.

ΘΗΛΑΣΜΟΣ - ΛΟΧΕΙΑ

Η περίοδος που ακολουθεί τον τοκετό ονομάζεται λοχεία. Ως λοχεία καθορίζεται το χρονικό διάστημα των έξι εβδομάδων μετά τον τοκετό.

ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν ως κύριο στόχο να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εμφάνισης κάποιας παθολογικής κατάστασης τόσο για τη μητέρα, όσο και για το νεογέννητο.

Επικοινωνία

Ιατρείο | +30 2103818574

Κινητό  |+30 6974840828

Εμμ. Μπενάκη 69A, Αθήνα

© 2018 All Rights Reserved

Proudly created with